Custom content type - plone 5

When i create a new content type Session and try to execute it . I am recieveing this error.

Here is the full error message:

Display traceback as text

Traceback (innermost last):

Module ZPublisher.Publish, line 138, in publish
Module ZPublisher.mapply, line 77, in mapply
Module Products.PDBDebugMode.runcall, line 70, in pdb_runcall
Module ZPublisher.Publish, line 48, in call_object
Module plone.z3cform.layout, line 66, in call
Module plone.z3cform.layout, line 50, in update
Module plone.dexterity.browser.add, line 130, in update
Module plone.z3cform.fieldsets.extensible, line 58, in update
Module plone.autoform.form, line 33, in updateFields
Module plone.autoform.base, line 54, in updateFieldsFromSchemata
Module plone.dexterity.browser.base, line 28, in schema
Module plone.dexterity.fti, line 236, in lookupSchema
Module plone.dexterity.utils, line 52, in resolveDottedName
Module zope.dottedname.resolve, line 38, in resolve
Module None, line 6, in
Module zope.deferredimport.deferredmodule, line 68, in getattr
AttributeError: schema

@AnanthaBalaji

Hi, did you create it TTW or on filesystem? It looks like you followed the approach of xml based schemas usually placed in your add-on inside "schema" directory which seem to be missing. So please check path to your schema in the your GS profile: <your_addon_path>/profiles/default/types/<your_type>.xml

file system model based schema

Can you share your content-types's FTI registration via generic profile? (<your_addon_path>/profiles/default/types/Session.xml)